Urządzenia i Akcesoria
Pierogi ruskie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
25 g kaszy manny
-
600 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
500 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki500 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
100 - 150 g cebuli podsmażonej (patrz wskazówka)
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Ciasto
-
250 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
20 g oleju
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do posypania blatu
-
sól ilość do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
324 mg
Białko
23 g
Kalorie
2349 kJ /
562 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
97 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron jajeczny
1u.
Kluski śląskie
30min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4u.
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1u. 30min
Biszkopt
1u. 50min
Pierogi z kapustą i grzybami
2u. 40min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1u. 35min
Placki ziemniaczane
45min
Pierogi z mięsem
1u.
Karpatka
5u.
Kopytka
40min
Pączki
1u. 20min