
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g malin, mrożonych
-
250
g cukru żelującego 1:1
lub 125 g cukru żelującego 2:1 - 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 549 kcal / 2297 kJ
- Białko
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Węglowodany
- 140.3 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 2.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Syrop malinowy
1 godz. 25 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min