Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g malin, mrożonych
-
250
g cukru żelującego 1:1
lub 125 g cukru żelującego 2:1 - 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 140.3 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 2.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 Min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 Std. 10 Min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 Min
Powidła śliwkowe
2 Std.
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 Min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 Min
Dżem truskawkowy
1h 5min
Syrop malinowy
1 godz. 25 min