Urządzenia i Akcesoria
Ciasto makowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków
Składniki
Ciasto
-
200 g maku
-
3 jajka
-
250 g cukru
-
250 g mleka
-
200 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Lukier cytrynowy
-
80 g cukru
-
4 kawałki skórki z cytryny (1 x 4 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
10 - 15 g wody10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
6 g
Kalorie
888 kJ /
213 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Japoński biszkopt miodowy (Kasutera)
1 godz. 50 min
Ciasto ananasowe
55 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Babka makowa
1 godz. 20 min