
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
750 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
20 g oleju rzepakowego
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
20 g oleju
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
sól do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
630.8 kcal /
2641.2 kJ
Białko
15.9 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
95.5 g
Błonnik
4.4 g