Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku

Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku

4.3 84 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • 750 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
  • 250 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 1 jajko
  • 20 g oleju
  • 560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • sól do gotowania pierogów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 630.8 kcal / 2641.2 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 95.5 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...