Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
750 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
20 g oleju rzepakowego
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
20 g oleju
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
sól do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.9 g
Kalorie
2641.2 kJ /
630.8 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
95.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Kopytka
40 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min