Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 750 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego na kawałki
- 20 g oleju rzepakowego
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
- 250 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
- 1 jajko
- 20 g oleju
- 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- sól, do gotowania pierogów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2641.2 kJ / 630.8 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 95.5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1h 35 min
Pierożki shaomai
2h
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55min
Kniszki ziemniaczane
2h
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1h 30min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1h 10min
Knedle bawarskie
1h
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1h 45min
Pielmieni
1h 10min
Pyzy z mięsem
1h 20 min
Kartacze z mięsem
1h