
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 750 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
- 20 g oleju rzepakowego
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
- 250 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
- 1 jajko
- 20 g oleju
- 560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- sól do gotowania pierogów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 630.8 kcal / 2641.2 kJ
- Białko
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 95.5 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Kopytka
40 min
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min