
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z jabłkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
mąki tortowej250 g
-
cukru70 g
-
mleka skondensowanego, słodzonego250 g
-
masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki150 g
-
żółtko1
-
jabłek, odmiany Granny Smith bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
284 kcal /
1190 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
37.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto z kruszonką
3 godz. 20 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 godz.
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 godz. 40 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min