![Polenta al formaggio Polenta al formaggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cb34f344-a9e2-4bf9-a63b-6b724ffe814b/Derivates/acca0911-bdee-48e2-b357-274aa96846e6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 300 g di farina di mais bramata
- 200 g di formaggio Toma piemontese a dadini
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2360 kJ / 564 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta taragna
1 godz. 15 min
Minestra di castagne
1h 40min
Polenta concia alla valdostana
1h 40min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40 min
Risotto timo e toma
35 min
Risotto alla valdostana
35 min
Panissa vercellese
35 min
Polenta con fonduta di formaggi
1 godz. 15 min
Frittelle di mele
40 min
Minestra di semolino
30 min
Risotto ai quattro formaggi
40 min