![Torta salata pasquale Torta salata pasquale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3CDD34A7-5DB2-4B42-A190-4E94D2775524/Derivates/733b51c6-f13c-4298-82bd-1066c947c0a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- farina tipo 00 q.b.
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano a tocchetti
- 500 g di acqua
- 5 uova
- 400 g di spinaci baby freschi
- 300 g di ricotta di pecora ben scolata
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1650.6 kJ / 424.4 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 120 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata agli spinaci
1 godz. 30 min
Zucchine ripiene alla ligure
1 godz. 30 min
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
Parmigiana di sedano rapa
2 godz.
Torta salata bietole e uova
2 godz.
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45 Min
Scarpazza sarzanese
2h 30min
Finocchi alla valdostana
40 Min
Mini pasqualine
1 godz. 30 min
Torta salata zucchine e gamberi
45 Min
Torta pasqualina
2h 5min
Quiche ai finocchi e porri
1ωρ. 10 λεπτ.