Wersje kompatybilne
Rotoli di piadina con alici, tonno e pomodorini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farcitura
- 3 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolati
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 120 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
- 100 g di maionese
Piadine
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di latte
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di miele
- 10 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- ½ bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 8 foglie di lattuga, lavate
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2544.4 kJ / 607.7 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Focaccia primavera
3 Std.
Focaccine integrali farcite
3 Std.
Festival (frittelline giamaicane)
1 Std. 30 Min
Pizza quattro stagioni
1 Std. 30 Min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Pizzette marinare
1h 35min
Piadina romagnola
15min
Cassoni integrali ripieni di spinaci
1小时 20 分钟
Piadina romagnola farcita
55min
Treccine con semi di papavero
16h 30min
Focaccia al profumo di timo
1h 55min
Pizza integrale con crema di asparagi, mascarpone e salmone affumicato
5h 30 min