Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capa de menta
- 200 g de azúcar glas (y un poco más para espolvorear)
- 20 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 20 g de leche evaporada
- ½ cucharadita de jarabe de menta (alimentario)
- 3 - 4 gotas de colorante alimentario verde
- 24 galletas digestive finas con cobertura de chocolate negro
Cobertura de chocolate
- 300 g de chocolate negro (85% de cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 726 kJ / 173 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 62.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magdalenas
1j
Piruletas
40 min
Croissant de brioche y hojaldre bicolor
5h
Petisús de chocolate (Sin azúcar)
1j 30 menit
Crêpes de piña colada (HESTAN CUE)
1h 10 min
Aprikosen-Lebkuchen (pastas de frutos secos y especias)
1j 30 menit
Casita de Navidad
6h
Merengue de chocolate
2 godz. 25 min
Tarta huerto de zanahorias
1j
Mini cheesecakes de queso fresco con fresas
2h 45 min
Pie de chocolate y merengue
10h
Pastelitos criollos de dulce de membrillo
3h 30min