Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capa de menta
- 200 g de azúcar glas (y un poco más para espolvorear)
- 20 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 20 g de leche evaporada
- ½ cucharadita de jarabe de menta (alimentario)
- 3 - 4 gotas de colorante alimentario verde
- 24 galletas digestive finas con cobertura de chocolate negro
Cobertura de chocolate
- 300 g de chocolate negro (85% de cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 726 kJ / 173 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 62.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manzanas caramelizadas
30min
Mousse tres chocolates
3h 15min
Pastelitos de miel marroquíes
1h
Helado frito con sirope de chocolate
1h 5min
Pastelitos criollos de dulce de membrillo
3h 30min
Sorbete de melocotón en zurracapote
1h 45 min
Petisús de chocolate (Sin azúcar)
1h 30min
Cannoli al cacao con crema de café
1h
Mug cake con coco (Vegano)
20min
Bambas Boston cream
2h
Merengue de chocolate
2 godz. 25 min
Tarta de queso mascarpone (sin azúcar)
5h