Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 240 g de agua
- 40 g de azúcar glas
- 500 g de harina de trigo
- ½ cucharadita de sal
- 50 g de aceite de girasol
Relleno
- 400 g de apio en trozos
- 60 g de brotes de soja frescos
- 500 g de setas de cardo frescas en trozos
- 50 g de aceite de girasol
- 40 g de salsa de soja
- 10 g de azúcar
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 pellizco de cinco especias chinas en polvo (ver receta básica)
- 20 g de maicena
Montaje y horneado
- harina de trigo para espolvorear
- 1 - 2 cucharadas de miel para pincelar
- 1 - 2 cucharadas de semillas de sésamo crudo para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 731 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gunkan-maki de salmón
1óra
Pan rústico
2óra
Pastelitos de miel marroquíes
1óra
Pizza de invierno
9h
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2 Std. 45 Min
Arroz persa con habas y granada - Irán
1h 5min
Bolas de arroz al vapor
2óra
Pan pide turco (Pide ekmek) - Turquía
3 Std. 40 Min
Pan especiado libanés (Mankoush) - Líbano
3h 20min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6 Std. 40 Min
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2óra
Pan básico
3h 45min