Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa sablé
- 150 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 75 g de mantequilla fría (en trozos pequeños)
- ½ pellizco de sal
- 35 g de azúcar glas
- 1 yema de huevo
- 10 g de leche fría
- 1 huevo batido (para pintar la masa)
Relleno
- 500 g de cerezas deshuesadas
- 60 g de azúcar
- 50 g de zumo de limón
- 15 g de maicena
- 60 g de mermelada de cerezas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1053 kJ / 282 kcal
- Białko
- 4.01 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.55 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho de uvas rojas y aceite de oliva
1h 40min
Pastel francés con fresas (millasson)
1h 10min
Tarta de ciruelas
1h 5min
Bizcocho de manzana
1h
Cake especiado de Navidad
3h 50min
Brownie de cerezas y nueces pacanas
30 min
Cake de arándanos
1h 30min
Clafouti de cerezas
1 Std. 20 Min
Tarta de mandarinas
2h 45min
Pastel crujiente de manzana
1 Std. 15 Min
Tarta de nuez
1 Std. 15 Min
Tarta de manzana y pera
50min