
Urządzenia i Akcesoria
Merengues con mandarinas y nata al azafrán
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 raciones
Składniki
Nidos de merengue
-
de clara de huevo80 g
-
de cremor tártaro (opcjonalnie)1 pellizco
-
de azúcar glas110 g
-
de vinagre½ cucharadita
-
de vainilla líquida½ cucharadita
Nata montada con vainilla al azafrán
-
de hebras de azafrán1 - 2 pellizcos
-
de nata (35% de grasa)400 g
-
de azúcar glas30 g
-
de vainilla líquida1 cucharadita
Mandarinas estofadas
-
de azúcar50 g
-
mandarinas en gajos, sin semillas6
-
de zumo de limón20 g
-
mantequilla20 g
-
de sal1 pellizco
Montaje
-
de hebras de azafrán (opcjonalnie) para decorar1 pellizco
Wartości odżywcze na 1 ración
Kalorie
302 kcal /
1262.4 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
19.2 g
Węglowodany
29.9 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Postres de Navidad
13 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania