Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nidos de merengue
- 80 g de clara de huevo
- 1 pellizco de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 110 g de azúcar glas
- ½ cucharadita de vinagre
- ½ cucharadita de vainilla líquida
Nata montada con vainilla al azafrán
- 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de azúcar glas
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Mandarinas estofadas
- 50 g de azúcar
- 6 mandarinas en gajos, sin semillas
- 20 g de zumo de limón
- 20 g mantequilla
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 1 pellizco de hebras de azafrán para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1262.4 kJ / 302 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merengue suizo
10min
Pasteles de chocolate y vainilla
11 godz.
Pastel de crêpes con mousse de mango
5 godz. 20 min
Barquillos de fresa
1 Std. 20 Min
Merengue italiano
20 min
Merengue francés
2 godz. 15 min
Tortilla Alaska
1 Std. 15 Min
Cheesecake de chocolate con merengue
3 Std. 35 Min
Praliné de almendra
15min
Praliné de almendras
1h 10min
Islas flotantes
1 godz. 45 min
Cheesecake con fresas
3 Std. 35 Min