Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nidos de merengue
- 80 g de clara de huevo
- 1 pellizco de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 110 g de azúcar glas
- ½ cucharadita de vinagre
- ½ cucharadita de vainilla líquida
Nata montada con vainilla al azafrán
- 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de azúcar glas
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Mandarinas estofadas
- 50 g de azúcar
- 6 mandarinas en gajos, sin semillas
- 20 g de zumo de limón
- 20 g mantequilla
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 1 pellizco de hebras de azafrán para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1262.4 kJ / 302 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de queso con coulis de frutos rojos especiado
4h 45min
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6h 30min
Merengue suizo
10min
Merengues con nata y coco
6h 30min
Merengue italiano
20min
Merengue francés
2 godz. 15 min
Tarta de castaña
3h 15min
The passion fruit and pisco sour drink (Andrés Madrigal)
174 godz.
Tarta de lima con streusel
2h 50 min
Postre de queso fresco y cerezas
1h 45 min
Tarta helada de dulce de leche condensada
9h
Tocino de cielo
4h 30min