Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 230 g de almendras enteras con piel
- 250 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
- 300 g de sémola de trigo
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 4 huevos L (63-73 g)
- 1 cucharadita de extracto natural de almendra
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Sirope y terminación
- 140 g de azúcar
- 150 g de agua
- 175 g de miel
- 25 g de mantequilla
- 1 ½ cucharaditas de agua de azahar (opcjonalnie)
- 50 g almendra laminada tostada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2226 kJ / 532 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho de manzana (sin azúcar)
50min
Lazos de brioche y hojaldre
4h 20 phút
Mini plum cakes de mandarina, miel y jengibre
1h
Tarta de ciruelas
1h 5min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4h 30min
Bizcocho veteado de manzana
1h
Natillas con sémola
20min
Bizcocho de zanahoria y chocolate
1 Std. 50 Min
Caracolas de canela
2h
Bizcocho esponjoso de miel
1 godz. 45 min
Bizcocho de coco
45min
Bizcocho de zanahoria y almendra
1 Std. 20 Min