Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 rametti di erbe aromatiche fresche miste (prezzemolo, menta e timo), le foglioline
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 2 uova
- 100 g di farina tipo 00
- ¾ di cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di aglio in polvere
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 386.2 kJ / 92.3 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 130.7 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata radicchio e robiola
2 Std. 30 Min
Panini morbidi al sesamo segnaposto
4 godz.
Zollette di zucchero
24óra
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1óra
Scones salati al basilico e crema di ricotta
40 Min
Tortini mandorle e more
55p
Frolle allo yogurt con composta di lamponi
2h
Millefoglie di mele con crema di valeriana e noci
15p
Crostata di pere e noci
1 Std. 30 Min
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45 Min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 Std. 30 Min
Ghirlanda dolce di Natale
4 godz. 30 min