Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
TM6 TM5

Madeleine salate al Parmigiano Reggiano

4.1 (7 ocen)

Składniki

  • 10 rametti di erbe aromatiche fresche miste (prezzemolo, menta e timo), le foglioline
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
  • 100 g di burro a pezzi + q.b.
  • 2 uova
  • 100 g di farina tipo 00
  • ¾ di cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
  • 1 pizzico di aglio in polvere
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
386.2 kJ / 92.3 kcal
Białko
2.9 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
6.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
0.4 g
Sód
130.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy