Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 125 g di farina manitoba
- 125 g di farina tipo 00
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di acqua
- 5 g di sale
Ripieno
- 170 g di bietole, le foglie, private del gambo, tagliate a striscioline
- 2 cucchiai di farina tipo 00
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 300 g di ricotta
- 200 g di yogurt bianco, non dolcificato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 889.6 kJ / 212.6 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 486.9 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2 Std. 30 Min
Torta di bietole e pecorino in padella
1sa 20 dk
Quiche di zucca ed erbette
1sa 30 dk
Torta di riso cacio e pepe
1sa 30 dk
Riso in torta verde
1sa 30 dk
Quiche ai peperoni e pomodori
1sa 30 dk
Rösti svizzero (TM6)
9h
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1sa
Torta salata porri e bietole
1sa 30 dk
Scarpazza sarzanese
2 Std. 30 Min
Torta salata bietole e uova
2 Std.
Quiche alle cipolle
1sa 30 dk