Kichererbsen "Alentejo-Style"

Kichererbsen "Alentejo-Style"

3.9 292 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen nach Geschmack
    2 - 4
  • Olivenöl
    60 g
  • reife Tomaten geviertelt
    400 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Salz
    1 TL
  • grüne Paprika in Streifen
    70 g
  • rote Paprika in Streifen
    70 g
  • Wasser
    380 g
  • kurze Makkaroni z.B. Hörnchen
    150 g
  • gegarte Kichererbsen oder Kichererbsen aus der Dose, abgetropft
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 18 g
Kalorie 1932 kJ / 461 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...