Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione
- ½ cucchiaino di pepe nero in grani
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
Insalata di mare
- 1 cucchiaino di sale
- 650 g di acqua
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di polpo fresco o decongelato, intero
- 1000 g di molluschi conchigliferi (cozze, vongole, fasolari...)
- 300 g di molluschi cefalopodi tagliati ad anelli (seppie, calamari, totani...)
- 200 g di crostacei puliti e sgusciati (gamberi, gamberetti, mazzancolle, cannocchie, scampi...)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 39.7 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Insalata mediterranea gamberi e cipolle
45min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Pepata di cozze
55 Min
Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone
3h
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Polpo in bottiglia
9h 10min
Insalata fredda di polpo e patate
50min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1h
Insalata di calamari
55 Min
Insalata di mare in vasetto
50min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Insalata di mare con citronette all'aglio
2 Std. 25 Min