Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di aceto di vino bianco (acidità min. 6%)
- 200 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di zucchero
- 1 cucchiaio di sale
- 2 foglie di alloro secche
- 400 g di peperoni (500 g circa peso lordo) a listerelle
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 11451 kJ / 2737 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 240 g
- Tłuszcz
- 201 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Peperoni marinati
55 min
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Funghetti sott'olio
721h
Cipolline sott'olio
361h 10min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Peperoni con capperi
40 мин.
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min
Zucchine piccanti
55 min
Zucchine alla menta
30 min
Peperoni in agrodolce
30 min
Melanzane trifolate
40 мин.