![Patate duchessa Patate duchessa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D51A37AA-7315-4276-9B32-02367A9AA696/Derivates/700CF9DF-DA66-4A99-B25A-3282769BEBF7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 500 g di patate pelate e a tocchi (3 cm)
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20min
Cuori rossi ripieni ai formaggi (per 2 persone)
1 Std.
Cipolle ripiene al prosciutto
1 Std.
Mini fiori di cheesecake agli spinaci
1 Std. 30 Min
Crocchette di verdure con salsa yogurt alle erbe
55min
Patate duchessa
1 Std.
Coppette biscotto
20 Min
Croissant francese
5u. 20min
Crocchette di patate
1 Std. 10 Min
Carote tiepide alla salvia
35 Min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min
Nuggets di pollo (senza glutine)
45 Min