Tikka-Paste

Tikka-Paste

5.0 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
800 g

Składniki

  • Koriandersamen
    40 g
  • Kreuzkümmelsamen
    40 g
  • rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri), nach Belieben
    5 - 6
  • rosa Pfefferkörner
    1 TL
  • Koriander, frisch Blätter und Stängel
    50 g
  • Knoblauchzehen
    100 g
  • Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)
    100 g
  • pflanzliches Öl und etwas mehr zum Aufbewahren
    220 g
  • Wasser
    100 g
  • Zitronensaft
    100 g
  • Salz
    30 g
  • Röstzwiebeln
    50 g
  • Tomatenpurée
    140 g
  • Kurkuma, getrocknet, gemahlen
    1 TL
  • Chilipulver
    1 TL
  • Garam Masala (siehe Tipp)
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 800 g

Białko 40 g
Kalorie 12222 kJ / 2921 kcal
Tłuszcz 242 g
Węglowodany 146 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...