Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de agua
- 50 g de cebolla
- 90 g de tomate triturado en conserva
- 3 dientes de ajo
- 1 - 2 bogavantes frescos (500-600 g con su jugo) cortados en trozos pequeños
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 200 g de arroz de grano redondo
- 1 - 2 alcachofas frescas limpias y en 8 trozos
- 1 cucharadita de sal
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2456 kJ / 587 kcal
- Białko
- 41.85 g
- Węglowodany
- 41.71 g
- Tłuszcz
- 2.81 g
- Błonnik
- 2.65 g
Alternatywne przepisy
Sepia al ajillo
25min
Almejas a la marinera
30min
Fumet de pescado y gambas
20min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Arroz meloso con cigalas
45min
Arroz caldoso para dos
1h 10min
Fideuá de mariscos
45min
Arroz negro cremoso con calamares
40min
Arroz con conejo
1 Std. 15 Min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10min
Emulsión de patata con pulpo
50min
Arroz a banda
1h