Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet
- 200 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 500 g de espinas de pescado o de morralla
- 2 dientes de ajo
- 800 g de agua
- 100 g de cebolla en trozos
Arroz
- 40 g de cebolla
- 1 - 2 dientes de ajo
- 80 g de aceite de oliva
- 80 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 250 g de arroz de grano redondo
- 1 ½ cucharaditas de sal
-
1
pellizco de hebras de azafrán
lub ½ cucharadita de colorante alimentario
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1823 kJ / 436 kcal
- Białko
- 10.13 g
- Węglowodany
- 51.87 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Błonnik
- 2.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz caldoso
1 godz. 15 min
Patatas con almejas
40min
Arroz a la cubana
1 Std.
Garbanzos con almejas para dos
50min
Caldero santapolero
40min
Fabes con almejas
30min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10 min
Arroz con bogavante
1 Std.
Arroz negro cremoso con calamares
40min
Fideuá de mariscos
45min
Arroz meloso con cigalas
45min
Arroz con calamares en su tinta
30min