Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet
- 200 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 500 g de espinas de pescado o de morralla
- 2 dientes de ajo
- 800 g de agua
- 100 g de cebolla en trozos
Arroz
- 40 g de cebolla
- 1 - 2 dientes de ajo
- 80 g de aceite de oliva
- 80 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 250 g de arroz de grano redondo
- 1 ½ cucharaditas de sal
-
1
pellizco de hebras de azafrán
lub ½ cucharadita de colorante alimentario
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1823 kJ / 436 kcal
- Białko
- 10.13 g
- Węglowodany
- 51.87 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Błonnik
- 2.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz a la cubana
1u.
Arroz caldoso
1h 15min
Fumet de pescado y gambas
20min
Arroz meloso con verduras
1u.
Arroz al horno
1u. 45min
Arroz meloso con cigalas
45 min
Fideuá de mariscos
45 min
Arroz con bogavante
1u.
Arroz al estilo de Alicante (Comunidad Valenciana)
1u. 20min
Arroz con rape y gambas
30min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10min
Caldero santapolero
40min