![Peeler Roasted Carrots with Mint and Thyme (TM5) Peeler Roasted Carrots with Mint and Thyme (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/837b45874d5a093e5c0879891119b06e/Derivates/49b4ec73793549f3b7b0965a2ec5e97672abbe04.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz extra virgin olive oil
- ¼ - ½ tsp garlic powder
- ¼ tsp paprika
- ¼ tsp salt
- ground black pepper, to taste
- 28 oz carrots, large diameter, cut into uniform pieces (2 in.)
- 39 oz water, divided
- fresh mint leaves, to garnish
- fresh thyme leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 607 kJ / 145.1 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 293.7 mg
Alternatywne przepisy
Loaded Potato Waffle
Brak ocen
Tex-Mex Red Rice
1 Std.
Baked Chicken Breasts Pizzaiola
55 Min
Bern-style Rösti (TM6)
40 Min
Cauliflower Tabbouleh
10 Min
Pickled vegetables
745 Std.
Slow Cooked Potatoes (TM6)
45min
Gut Immunity Shot
5 Min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing (TM6)
10 Min
Shrimp Orzo with Peas
30 Min
Loaded Potato Soup
30 Min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35min