Quiche di patate e cipolle

Quiche di patate e cipolle

4.0 81 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
12 fette

Składniki

Quiche
  • 220 g di farina tipo 00
  • 140 g di burro freddo a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 tuorlo
  • 50 g di acqua
Ripieno
  • 150 g Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 150 g di cipolla a pezzi
  • 300 g di patate novelle cotte e a fette
  • 4 uova
  • 100 g di latte
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 258.9 kcal / 1083.2 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 21.3 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...