Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quiche
- 140 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
- 220 g di farina + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 tuorlo
- 50 g di acqua
Ripieno
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 150 g di cipolla a pezzi
- 300 g di patate novelle cotte e a fette
- 4 uova
- 100 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1083.2 kJ / 258.9 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tart tatin con pomodori e formaggio fresco
2h
Cheesecake al forno con fagiolini
2h
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 Std. 50 Min
Quiche porri e prosciutto
1h 45min
Torta salata di merluzzo e spinaci
2h 30min
Torta salata patate e cipolle
55 min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1h
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min
Torta salata con pomodorini e olive
1 Std. 10 Min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Torta salata piselli e primo sale
2 Std. 15 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 Std. 20 Min