Japanische Ramen Nudelsuppe

4.0 471 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Schweinebauch, ohne Knochen, mit Schwarte
    400 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Japanische Sojasauce (Shoyu)
    60 g
  • Sesamöl, geröstet
    10 g
  • Wasser
    2000 g
  • Mie Nudeln, getrocknet
    300 g
  • Babyspinat, frisch
    100 g
  • Hühnerbrühe
    750 g
  • Reisessig
    1 TL
  • frischer Ingwer (3 mm)
    2 Scheiben
  • Paprikapulver, rosenscharf
    ½ TL
  • Eier
    2
  • Noriblätter (9 x 3.5 cm)
    12
  • Mais, aus der Dose
    4 EL
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen zum Garnieren
    2
  • Sesamsamen, geröstet
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1077 kcal / 4507 kJ
Białko 66 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 88 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...