Thunfisch-Oliven-Empanaditas

Thunfisch-Oliven-Empanaditas

4.3 126 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 Stück

Składniki

Thunfisch-Oliven-Füllung
  • Zitronenschale (à 1 x 5 cm)
    2 Stücke
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • rote Paprika in Stücken
    100 g
  • grüne Paprika in Stücken
    80 g
  • passierte Tomaten, konserviert abgetropft
    200 g
  • Kalamata Oliven, entsteint in Scheiben
    80 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Thunfisch, in Öl abgetropft
    185 g
  • Eier hart gekocht
    2
Teig
  • Olivenöl
    90 g
  • Wasser
    100 g
  • trockener Weißwein
    40 g
  • Salz
    ½ TL
  • Weizenmehl Type 550
    350 g
  • Ei verquirlt
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 715 kJ / 171 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...