Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Butter, in kleinen Stücken (ca. 5 mm), gefroren
- 120 g Quark, 40% Fett
- 120 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 30 g Öl
- 1 EL Rohrzucker
- 2 Ochsenherz-Tomaten, in dünnen Scheiben (ca. 3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1492 kJ / 357 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Winterlicher Flammkuchen
2 Std.
Paprika-Ricotta-Quiche
2 Std.
Auberginen-Kichererbsen-Röllchen
1 Std. 20 Min
Tortilla mit Oliven-Tapenade
35min
Flammkuchen mit Rhabarber und Gorgonzola
1 Std.
Bärlauch-Frittata mit italienischem Aufschnitt
25 Min
Provenzalische Tarte
1h 15min
Frühlingstarte
1 Std. 40 Min
Kartoffel-Zucchini-Tortilla
1 Std. 10 Min
Süßkartoffel-Focaccia mit Rotwein-Balsamico-Schalotten
2h 50 min
Tarte provençale
1 Std. 40 Min
Französische Zucchini-Tarte
2 Std.