Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Butter, in kleinen Stücken (ca. 5 mm), gefroren
- 120 g Quark, 40% Fett
- 120 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 30 g Öl
- 1 EL Rohrzucker
- 2 Ochsenherz-Tomaten, in dünnen Scheiben (ca. 3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1492 kJ / 357 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20min
Spargelquiche
1h 10min
Provenzalische Tarte
1h 15min
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35min
Ricotta-Tarte mit bunten Tomaten
2 godz.
Paprika-Ricotta-Quiche
2 godz.
Bunte Paradeiser-Quiche
1h 30min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15min
Französische Zucchini-Tarte
2 godz.
Tarte provençale
1h 40min
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1h