![Knusprige Spinattaschen mit Roquefort Knusprige Spinattaschen mit Roquefort](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6BD2B791-ADBE-48D2-9D4E-4AB96827D9F3/Derivates/A2981A50-5A82-4B03-B1E4-FE516CB04542.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Blattspinat, frisch
- 40 g natives Olivenöl
- 60 g Sultaninen
- 60 g Pinienkerne
- ½ TL Salz
- 100 g Roquefort, in Stücken
-
1
Packung Filoteig (250 g), z. B. von Tante Fanny
lub 1 Packung Brickteig - 50 g Butter, geschmolzen, zum Bestreichen
- 1 Ei, verquirlt
-
1
EL Sesam (opcjonalnie)
lub 1 EL Mohn (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.85 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thunfisch-Oliven-Empanaditas
2h 15min
Blätterteigmuffins mit Lachs und Avocado
35 min
Gnocchi mit Ziegenkäse und Trüffel
2h
Cannelloni mit Artischocken und Tomatensauce
1 godz. 35 min
Feta-Cashew-Kugeln
20min
Bruschette mit Walnusspaste und Büffel-Mozzarella
20min
Gefüllte Pimientos de Padrón
25 min
Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)
1h 30min
Zitrus-Aioli
10min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 godz.
Aioli light
5 min
Aioli à la Axel Henkel
10min