Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Blattspinat, frisch
- 40 g natives Olivenöl
- 60 g Sultaninen
- 60 g Pinienkerne
- ½ TL Salz
- 100 g Roquefort, in Stücken
-
1
Packung Filoteig (250 g), z. B. von Tante Fanny
lub 1 Packung Brickteig - 50 g Butter, geschmolzen, zum Bestreichen
- 1 Ei, verquirlt
-
1
EL Sesam (opcjonalnie)
lub 1 EL Mohn (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.85 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziegenkäse-Terrine mit Oliven
6h 20min
Zucchini-Lachs-Röllchen mit Currydip
30min
Süßkartoffelquiche mit karamellisierten Zwiebeln
2h 20min
Auberginen-Kichererbsen-Röllchen
1h 20min
Blätterteig-Pasteten (mediterran)
1h
Venezianischer Zwiebelkuchen
1h 10 min.
Bohnen-Feta-Burger
1 Std. 40 Min
Scones mit Camembert und Trauben
40 min.
Tortilla mit Oliven-Tapenade
35min
Kartoffel-Rosmarin-Gebäck
2h 20min
Iberico-Schinken-Creme
10 min.
Gefüllte Champignons mit Manchego
40 min.