Knusprige Spinattaschen mit Roquefort
TM6 TM5

Knusprige Spinattaschen mit Roquefort

3.7 (23 oceny)

Składniki

  • 400 g Blattspinat, frisch
  • 40 g natives Olivenöl
  • 60 g Sultaninen
  • 60 g Pinienkerne
  • ½ TL Salz
  • 100 g Roquefort, in Stücken
  • 1 Packung Filoteig (250 g), z. B. von Tante Fanny
    lub 1 Packung Brickteig
  • 50 g Butter, geschmolzen, zum Bestreichen
  • 1 Ei, verquirlt
  • 1 EL Sesam (opcjonalnie)
    lub 1 EL Mohn (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
494 kJ / 118 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
0.85 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy