![Choron sauce (Tomato béarnaise) Choron sauce (Tomato béarnaise)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/75ecc14b-00c0-4852-976e-fe24bdb556a2/Derivates/a690b017-dc43-4f79-b0f4-979bcc6979c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 sprigs fresh tarragon, leaves and stalks separated
- 2 - 3 sprigs fresh chervil, leaves and stalks separated (see Tips)
- 50 g tomato
- 80 g eschalots
- 80 g white wine vinegar
- 180 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 egg yolks
- ½ - 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 - 2 tsp tomato paste
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 6636 kJ / 1580 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 166.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 102.4 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 2385.8 mg
Alternatywne przepisy
Sparkling Pimm's® strawberry granita
24h 20 min
Citrus margarita
10 min
Mai Tai
10 min
Béarnaise sauce
10 min
Hollandaise sauce
15 min
Béarnaise sauce
20min
Caipirinha
5 min
Sherbet mimosas
10 min
Olive oil cake (Pompes à l'huile)
3h
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3h
Traditional cocktail sauce
5 min
Mango daiquiri
5 min