Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
49.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
608.5 kJ /
145.4 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min
Karpatka
5h
Biszkopt kakaowy z olejem
4h
Różowy tort z kremem malinowym
48h
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2h 55min
Masa maślana
5min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55min
Tort kawowy
2h 10min
Tort czekoladowy z wiśniami
8h
Biszkopt czekoladowy
4h
Biszkopt kakaowy
4h
Wilgotny biszkopt z olejem
4h