Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 4 jajka
- 120 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 120 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 608.5 kJ / 145.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 49.4 mg
Alternatywne przepisy
Tort kawowy
2h 10min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Tort czekoladowy z truskawkami
2h 30min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2h 55min
Biszkopt kakaowy
4h
Wuzetka (W-Z)
9 Std. 20 Min
Masa maślana
5min
Karpatka
5h
Biszkopt czekoladowy
4h
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Malinowa chmurka
12h 5 min