
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu drobiowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
400 g
Składniki
-
300 g mięsa z nogi kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g warzyw, mieszanych (np. selera, cebuli, czosnku, pora), pokrojonych na kawałki
-
4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmarynu, tymianku, pietruszki), tylko liście
-
150 g soli gruboziarnistej
-
100 g białego wina
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 goździk
-
5 nasion kolendry
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
156.1 kcal /
653 kJ
Białko
16.5 g
Tłuszcz
4.1 g
Węglowodany
9.9 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
14718.2 mg