
Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
40 sztuk
Składniki
Pierniczki
-
40 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
200 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
Lukier
-
100 g cukru
-
10 - 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
63 kcal /
263.5 kJ
Białko
1.1 g
Tłuszcz
1.1 g
Węglowodany
12.4 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
35.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska