Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia

Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia

4.2 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porzioni

Składniki

Salsa all'arancia
  • 50 g di zucchero
  • 75 g di vino bianco secco
  • 50 g di burro a pezzi
  • 200 g di succo di arancia spremuto fresco
  • 1 cucchiaino colmo di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di sale
Filetti di anatra
  • 2000 g di acqua
  • 2 petti d'anatra con la pelle (pezzi da 200 g l'uno, altezza 2.5 cm massimo)
  • 2 - 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato fresco
  • 2 rametti di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 790 kcal / 3305 kJ
Białko 43.5 g
Tłuszcz 52.2 g
Węglowodany 38.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...