Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de pasta miso
- 40 g de mirin
-
35
g de sake
lub 35 g de agua - 30 g de azúcar
- 1 ½ cdita de aceite de ajonjolí
- 2 pizca de sal
- agua, la necesaria para sumergir las bolsas
- 360 g de berenjena, en rebanadas (2 cm), luego corte en trozos (3 cm)
- 1600 g de agua (aprox.), asegúrese que las bolsas estén completamente cubiertas con agua
-
30
g jugo de limón recién exprimido
lub 30 g de vinagre blanco - 1 cda de ajonjolí tostado
- 1 cebolla cambray, en rebanadas diagonales
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 670 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de berenjena asada
40 min
Curry de pescado con arroz basmati y bollos de yogur al vapor
50 min
Salsa pesto
10min
Pesto sin lácteos
5min
Sopa de cebolla vegana
35 min
Rollos veganos de verano
35 min
Crema de zanahoria con coco y jengibre
30 min
Curry con verduras
1 godz. 10 min
Berenjenas glaseadas con miso (Nasu dengaku)
1h
Salsa Bernesa TM6
20 min
Tacos de lechuga
1h
Tartar de salmón con aguacate y huevo
45 min