Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de pasta miso
- 40 g de mirin
-
35
g de sake
lub 35 g de agua - 30 g de azúcar
- 1 ½ cdita de aceite de ajonjolí
- 2 pizca de sal
- agua, la necesaria para sumergir las bolsas
- 360 g de berenjena, en rebanadas (2 cm), luego corte en trozos (3 cm)
- 1600 g de agua (aprox.), asegúrese que las bolsas estén completamente cubiertas con agua
-
30
g jugo de limón recién exprimido
lub 30 g de vinagre blanco - 1 cda de ajonjolí tostado
- 1 cebolla cambray, en rebanadas diagonales
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 670 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de col Texana
15 min
Crema de brócoli y manzana verde
35min
Ensalada César vegana
10min
Albóndigas de Kale sin carne
30min
Sopa de berenjena asada
40min
Espagueti de camote y pesto de hierbas finas
40min
Cassoulet de alubias con pesto de nuez en cocción lenta TM6
4h 30min
Echalots dorados 250 g
25min
Cebolla y ajo dorado ligero
20min
Curry de espinaca y queso fresco
13 Std.
Carne con té limón (Kuruma iraichchi) y roti de coco (pan plano)
1 Std. 40 Min
Sopa de cebada perla y hongos
50min