Wersje kompatybilne
New England clam chowder (Sopa de almejas de Nueva Inglaterra)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de almejas frescas
- 2 cucharadas de sal
- 150 g de cebolla en cuartos
- 650 g de agua
- 20 g de mantequilla
- 150 g de dados de beicon ahumado
- 2 - 3 tallos de apio en rodajas finas
- 100 - 120 g de puerro en rodajas finas (solo la parte blanca)
- 1 hoja de laurel seca
- 400 g de patatas en dados de aprox. 1 cm
- 1 - 2 pellizcos de tomillo seco
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de leche
- 200 g de nata
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- crackers para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1218 kJ / 291 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1035.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sándwich de filete de res
2h 30min
New York con salsa bernesa
45 Std.
Tacos de lechuga Hunan
35min
Salsa Bernesa TM6
20min
Dip de alcachofa y portobello
30min
Camarones saganaki con queso feta
35min
Crema Vychissoise con camarones
2h 30min
Bisque de camarón
25min
Langosta thermidor
50min
Tom yum
40min
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30 min
Boeuf bourguignon (Julie & Julia)
2sa 40 dk