Wersje kompatybilne
New England clam chowder (Sopa de almejas de Nueva Inglaterra)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de almejas frescas
- 2 cucharadas de sal
- 150 g de cebolla en cuartos
- 650 g de agua
- 20 g de mantequilla
- 150 g de dados de beicon ahumado
- 2 - 3 tallos de apio en rodajas finas
- 100 - 120 g de puerro en rodajas finas (solo la parte blanca)
- 1 hoja de laurel seca
- 400 g de patatas en dados de aprox. 1 cm
- 1 - 2 pellizcos de tomillo seco
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de leche
- 200 g de nata
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- crackers para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1218 kJ / 291 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1035.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mermelada de chile jalapeño rojo
1h
Crema de tomate
30 min
Ceviche peruano
1 Std. 15 Min
Langosta thermidor
50min
Sirloin rojo con salsa bernesa Al vacío TM6
2h 20min
Tom yum
40 min
Mantequilla Café de París
10min
Salsa Bernesa TM6
20 min
Tapenade de aceitunas negras
5min
Mantequilla Maître d'Hôtel
5min
Chimichurri de jalapeño y albahaca
10min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10h 5min