Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g truskawek, świeżych, pokrojonych na kawałki
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 375 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3380 kJ / 807.9 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 207.5 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 4.5 mg
Alternatywne przepisy
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Powidła wiśniowe
1sa 55 dk
Dżem malinowy
40 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1h
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2h
Syrop malinowy
1h 25min