
Urządzenia i Akcesoria
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
12 porcji
Składniki
Masa serowa
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
6 jajek
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1200 g twarogu, półtłustego w kostce, pokrojonego na kawałki
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
15 g mąki pszennej
-
50 g rodzynek (opcjonalnie)
-
25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej (opcjonalnie)
Polewa czekoladowa
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
405 kcal /
1699 kJ
Białko
21.3 g
Tłuszcz
21.4 g
Węglowodany
32.2 g
Błonnik
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska