Sernik wiedeński z polewą czekoladową

Sernik wiedeński z polewą czekoladową

4.3 981 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
12 porcji

Składniki

Masa serowa
  • 200 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 6 jajek
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1200 g twarogu, półtłustego w kostce, pokrojonego na kawałki
  • 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 15 g mąki pszennej
  • 50 g rodzynek (opcjonalnie)
  • 25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej (opcjonalnie)
Polewa czekoladowa
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 21.3 g
Kalorie 1699 kJ / 405 kcal
Tłuszcz 21.4 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 32.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...