Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 180 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 180 g Milch
- 280 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 70 g Lemon Curd (siehe Tipp)
- Lebensmittelfarbe, flüssig, rot, Menge nach Geschmack
- 200 g Sahne
- 200 g Schmand
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine), 15 g
- 80 g Himbeeren, frisch, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1531 kJ / 366 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Curd
20min
Birnen-Walnuss-Tarte (zuckerfrei)
1h 10min
Kirsch-Clafoutis
1h 10min
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5 Std. 45 Min
Victoria Cake
3 Std. 30 Min
Kuchen mit gesalzener Karamellsauce
1h 40min
Battenbergkuchen
2h
Limetten-Milchreis-Tarte
3h
Stachelbeer-Tartelettes
1h 45min
Birnen-Blondie
1 Std. 15 Min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 Std. 30 Min
Quark-Zitronen-Tiramisu
4h 20min