Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g Butter und etwas mehr zum Braten und Einfetten
- 600 g Milch
- 250 g Mehl
- 4 Eier
- 1 Prise Salz
Mandelcreme und Fertigstellung
- 300 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 80 g Sahne
- 1 Ei
- 500 g Milch
- 1 Pck. Vanille-Saucenpulver (zum Kochen, für 500 ml Flüssigkeit)
- 30 g Zucker
- 20 - 30 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2399 kJ / 573 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limetten-Milchreis-Tarte
3h
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1 godz. 30 min
Kokos-Karamell-Käsekuchen
3h 30min
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
1h 40min
Himbeertarte mit Mandeln
2 Std. 30 Min
Ziegenkäsetartelettes mit Feigen und Chorizo
1 Std.
Bilbao - Goxua
2 Std. 30 Min
Quarkbällchen mit Nuss-Nougat-Kern
1 godz. 30 min
Schupfnudeln mit Vanillesauce
1 Std.
Karamell-Apfel-Tarte
1 Std. 15 Min
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
1 godz. 30 min
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1 godz. 30 min