Gratinierte Mandelcrêpes

Gratinierte Mandelcrêpes

4.1 63 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Portionen

Składniki

Crêpes
  • Butter und etwas mehr zum Braten und Einfetten
    50 g
  • Milch
    600 g
  • Mehl
    250 g
  • Eier
    4
  • Salz
    1 Prise
Mandelcreme und Fertigstellung
  • Marzipanrohmasse in Stücken
    300 g
  • Sahne
    80 g
  • Ei
    1
  • Milch
    500 g
  • Vanille-Saucenpulver (zum Kochen, für 500 ml Flüssigkeit)
    1 Pck.
  • Zucker
    30 g
  • Mandeln, gehobelt
    20 - 30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 2399 kJ / 573 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...