Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de gingembre frais, pelé et coupé en cubes (2 cm)
- 70 g d'ail, les gousses coupées en 2
- 170 g d'échalotes, coupées en 4
- 10 g de sel
- 60 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 315 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Dorer 250 g de bœuf en lanières
15min
Sirop de gingembre
1h
Vinaigrette au vinaigre de xérès
5 min
Pain marocain
3h 40min
Beurre de coriandre
12h 30min
Épices moulues
5 min
Mayonnaise d'avocat
15min
Chutney de poivrons au safran
55min
Pains au beurre d'herbes
1h
Sauce au poivron et piment d'Espelette
25 min
Tahiné maison
25 min
Sauce tomate épicée
25 min