Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filetes de maruca (600 g aprox.)
- 200 g espargos verdes, arranjados e cortados em pedaços
- ½ limão, só o sumo
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 1200 g água
- 2 c. chá de açafrão-da-índia
- 10 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 300 g arroz basmati
- 200 g natas
- 10 g cebolinho cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2720.4 kJ / 650.2 kcal
- Białko
- 44.4 g
- Węglowodany
- 64.4 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1169.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30min
Lombinhos de porco com redução de vinho do porto
40 Min
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40 Min
Peru festivo
30min
Caril de frango
35 min
Filete de garoupa à Portuguesa
40 Min
Caril de lulas com arroz a vapor
1 Std.
Fricassé de pescada
1 Std. 10 Min
Arroz de limão com omeleta de fiambre
35 min
Espetadas mistas de peixe em alecrim com molho de iogurte e limão
1 Std.
Robalo a vapor com molho de lima
35 min
Frango com laranja e alecrim em papelote
1h 15 min