Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharaditas de azúcar (10 g) (opcjonalnie)
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos (M)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 300 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Hojaldre rápido
2h
Crema pastelera
10min
Merengue suizo
10min
Bizcocho genovés
1h 50min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min
Almíbar básico
10min
Tarta San Marcos
4h
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h
Brazo de gitano
3h
Profiteroles
2h