Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharaditas de azúcar (10 g) (opcjonalnie)
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos (M)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 300 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10min
Merengue suizo
10min
Bizcocho genovés
1 Std. 50 Min
Hojaldre rápido
2 Std.
Tulipas
50min
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2 Std.
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min
Almíbar básico
10min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1小时
Profiteroles
2 Std.
Brazo de gitano
3hod.