Urządzenia i Akcesoria
Masa choux
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 unidades
Składniki
-
150 g de agua
-
80 g de mantequilla en trozos
-
1 pellizco de sal
-
2 cucharaditas de azúcar (opcjonalnie) (10 g)
-
120 g de harina de repostería
-
3 huevos (M)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 unidad
Białko
2 g
Kalorie
300 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Profiteroles
2h
Almíbar básico
10min
Merengue suizo
10min
Masa quebrada
5min
Bizcocho genovés
1h 50min
Hojaldre rápido
2h
Crema de mantequilla
5min
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2h
Crema pastelera
10min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h
Petisús (éclairs)
1h 50min
Brazo de gitano
3h