Urządzenia i Akcesoria
Masa choux
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 unidades
Składniki
-
150 g de agua
-
80 g de mantequilla en trozos
-
1 pellizco de sal
-
2 cucharaditas de azúcar (opcjonalnie) (10 g)
-
120 g de harina de repostería
-
3 huevos (M)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 unidad
Białko
2 g
Kalorie
300 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Almíbar básico
10 min
Crema pastelera
10 min
Crema catalana
40 min
Merengue suizo
10 min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Bizcocho genovés
1 godz. 50 min
Profiteroles
2 godz.
Hojaldre rápido
2 godz.
Crema de mantequilla
5 min
Glaseado blanco
5 min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 godz.
Brazo de gitano
3 godz.