Urządzenia i Akcesoria
Masa choux
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 unidades
Składniki
-
150 g de agua
-
80 g de mantequilla en trozos
-
1 pellizco de sal
-
2 cucharaditas de azúcar (opcjonalnie) (10 g)
-
120 g de harina de repostería
-
3 huevos (M)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 unidad
Białko
2 g
Kalorie
300 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baguette
3 godz. 45 min
Almíbar básico
10 min
Crema pastelera
10 min
Merengue suizo
10 min
Brioche
8 godz.
Bizcocho genovés
1 godz. 50 min
Hojaldre rápido
2 godz.
Glaseado blanco
5 min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 godz.
Profiteroles
2 godz.
Brazo de gitano
3 godz.
Petisús (éclairs)
1 godz. 50 min