Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de azúcar
- 1 clara de huevo (35 g)
- 4 - 5 gotas de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 240 g
- Kalorie
- 3296 kJ / 788 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 200.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 45.8 mg
Alternatywne przepisy
Fondant (pasta de azúcar)
5min
Ganache de chocolate
1h 10min
Crema pastelera
10min
Merengue suizo
10min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Bizcocho genovés
1 Std. 50 Min
Masa sablé
1 Std. 50 Min
Bizcocho veteado
2h
Baño de chocolate
5min
Crema de mantequilla
5min
Almíbar básico
10min
Azúcar glas
5min