Urządzenia i Akcesoria
Profiteroles
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 unidades
Składniki
Masa choux
-
150 g de agua
-
80 g de mantequilla cortada en trozos
-
1 pellizco de sal
-
10 g de azúcar
-
120 g de harina
-
3 huevos (53-63 g c/u)
Salsa de chocolate y montaje
-
250 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
-
40 g de mantequilla en trozos
-
200 g de leche
-
helado de vainilla casero o comercial
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 unidad
Sód
31.8 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
746 kJ /
178 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
12.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crema pastelera
10 min
Crema catalana
40 min
Merengue suizo
10 min
Masa choux
2 godz.
Bizcocho genovés
1 godz. 50 min
Milhojas de merengue
1 godz. 40 min
Tarta Saint-Honoré
3 godz.
Merengue italiano
20 min
Islas flotantes
1 godz. 45 min
Petisús (éclairs)
1 godz. 50 min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 godz.
Brazo de gitano
3 godz.