Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 5 huevos
- 140 g de azúcar
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub ½ cucharadita de vainilla líquida - 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Crema de relleno
- 300 g de leche
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 30 g de harina de repostería
- 60 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje
- 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Tarta San Marcos
4h
Crema pastelera
10 Min
Masa choux
2h
Bizcocho genovés
1 Std. 50 Min
Cremadillos
3h 50min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 Std.
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 godz. 40 min
Almíbar básico
10 Min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 Std.
Buñuelos de viento
1 Std.
Profiteroles
2h
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min