Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten

Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zitronengras, frisch
    2 Stängel
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • rote Chili, frisch halbiert, entkernt
    2
  • rote Currypaste
    30 g
  • Tom-Yum-Paste (siehe Tipp)
    60 g
  • Wasser
    800 g
  • Kokosmilch
    250 g
  • Fischsauce
    20 g
  • Zitronensaft
    15 g
  • Weisswein, trocken
    20 g
  • Shimejipilze, frisch (siehe Tipp)
    200 g
  • Crevetten, tiefgekühlt, ungeschält ohne Kopf
    400 g
  • Fischfilets in Würfeln (5 cm)
    400 g
  • Koriander abgezupft, zum Bestreuen
    2 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 364 kcal / 1523 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...