Lachs mit Parmesankruste, Gemüse und Zitronensauce

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portion

Składniki

Lachs und Gemüse
  • Brokkoliröschen
    300 g
  • rote Zwiebel geachtelt
    200 g
  • Radieschen, rot halbiert
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Olivenöl und etwas mehr für das Gemüse
    20 Gramm
  • Toastbrot geviertelt
    80 g
  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    40 g
  • Dille abgezupft
    5 g
  • frische Petersilie abgezupft
    5 g
  • Zitrone Schale abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut (siehe Tipp)
    1200 g
  • Senf
    4 EL
Zitronensauce
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Butter
    30 g
  • Weißwein
    50 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Rahm (aus Kuhmilch hergestellt)
    120 g
  • Butter kalt, in Stücken
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 906 kcal / 3789 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 71 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...