![Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang) Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5D0F612-E27F-4C38-9F91-A1717F0ACC38/Derivates/b8614f6a-3144-46dc-8240-6103d0f9116c.jpg)
Wersje kompatybilne
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut paste (Kerisik)
- 300 g frozen grated coconut, thawed (see Tips)
Chicken
- 100 g eschalots
- 5 garlic cloves
- 2 stalks lemongrass, white part only, bruised
- 10 cm piece fresh turmeric, peeled
- 10 cm piece fresh ginger, peeled
- 5 cm piece fresh galangal, peeled
- 4 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 50 g vegetable oil
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 100 g coconut milk
- 1 tbsp tamarind paste
- 1 tsp salt
- 20 g brown sugar
- 1200 g chicken lovely legs (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3806.7 kJ / 906.4 kcal
- Białko
- 57.3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 67.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.5 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 786.7 mg
Alternatywne przepisy
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Nasi Lemak
45 Min
Nasi Lemak
45 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Sambal Belacan
10min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Chicken Rendang
45 Min