Wersje kompatybilne
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut paste (Kerisik)
- 300 g frozen grated coconut, thawed (see Tips)
Chicken
- 100 g eschalots
- 5 garlic cloves
- 2 stalks lemongrass, white part only, bruised
- 10 cm piece fresh turmeric, peeled
- 10 cm piece fresh ginger, peeled
- 5 cm piece fresh galangal, peeled
- 4 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 50 g vegetable oil
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 100 g coconut milk
- 1 tbsp tamarind paste
- 1 tsp salt
- 20 g brown sugar
- 1200 g chicken lovely legs (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3806.7 kJ / 906.4 kcal
- Białko
- 57.3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 67.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.5 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 786.7 mg
Alternatywne przepisy
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Nasi tomato (tomato rice)
40min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Chicken Rendang
45min
Nasi Lemak
45min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Nasi Lemak
45min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 Min
Sambal Belacan
10 min