Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g vegetable oil
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 395 g butternut squash, cut in pieces (2 cm) (see tip)
- 100 g floury potato (e.g. Maris Piper), peeled, cut in pieces (2 cm)
- 60 g raw cashew nuts
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- 700 - 750 g water, adjust to desired consistency (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 697 kJ / 166 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Curried Parsnip and Apple Soup
30 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Creamy Pea Soup
40 Min
Spiced Moroccan Lentil Soup
35min
Leek and potato soup
45 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Butternut Squash Soup, Fish with Rice and Vegetables, Apple and Pear Crumble
1h
Curried Carrot And Ginger Soup
50min