Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g potatoes, cut in pieces (see tip)
- 100 g tomatoes, cut in halves
- 80 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 400 g mixed vegetables (e.g. carrots, turnips, leeks), cut in pieces
- 2 sprigs fresh parsley
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ¼ - ½ tsp ground pepper, to taste
- 600 g water, adjust to taste
-
20
g butter
lub 20 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 375 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable Soup
35 Min
Meatballs with tomato sauce
45min
Chilli con carne
40 min
Rice pudding
1 Std.
Leek and potato soup
45min
Cottage pie
1 Std. 15 Min
Bolognese Sauce
1 Std. 15 Min
Pizza dough
1 Std.
Tomato sauce
40 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Creamy courgette soup
25 Min
Cauliflower cheese
55 Min